A tökéletes színes ceruza készlet

Színes ceruza készlet

A színes ceruza tekinthető játéknak is, taneszköznek is. Sőt, ha nem bánunk szigorúan az elnevezésekkel, akkor beleillik akár a mostanában olya ndivatos fejlesztő játékok kategóriájába is.

Egy a lényeg, minden gyereknek előbb-utóbb szüksége lesz színes ceruzára. Akár csak otthon rajzolgatni, akár pedig az iskolába. Így tehát nagyon fontos, hogy mindig ki tudjuk választani a legjobb színes ceruza készletet. Ebben szeretnénk most segíteni.

Hány darabos legyen a színes ceruza készlet?

Színes ceruza készlet ma már 4 darabostól egészen akár 72 darabosig is kapható. Ez persze nem jelenti azt, hogy a több színű készlet mindig jobb.

Alább egy példa egy 72 darabos színes ceruza készletre, az angol Amazon webáruházból (a képre kattintva a termék részletei láthatók):

Tudnunk kell, hogy mire szeretnénk használni a színes ceruzákat, és persze hogy ki fogja használni.

  • Otthoni játékra, kisebb gyerekeknek tökéletesen megfelel a 4 vagy 6 színű színes ceruza készlet. Ez könnyen pótolható, és nem kell félni, hogy egy ceruza elvesztése miatt hiányos lesz a készlet.
  • Iskolába rajzórára már inkább a 10-12 darabos színes ceruza készleteket javasoljuk. Ezekkel már nagyon szép színes rajzokat lehet készíteni, ugyanakkor nincs meg az a veszély, hogy a túl sok szín megzavarja a tanulókat.
  • Aki már profin rajzol – kortól függetlenül – kimerészkedhet az igazán nagy választékot kínáló, 48-60 vagy akár 72 színt tartalmazó készletek területére is.
Színes ceruzák és hegyezők

Színes ceruza készlet felhasználása

A rajzolás képessége mindenkiben benne van. A gyerekeket már gyermekkorban elbűvölik a színes ceruzák, használják is előszeretettel szinte minden felületen.

Iskolában kötelező taneszköz, de játékként is remekül felhasználhatók. Ha pedig a gyermeket komolyabban érdekli a rajzolás, vagy akár a színezés, akkor még egy rajztanfolyam keretein belül is kihasználhatják a színes ceruzákat.

Egy színes ceruza készlet megvásárlásával tehát (még akár ajándékba is) biztosan nem lőhetünk mellé.

A jó minőségű színes ceruza készlet

A színes ceruzák minősége részben szubjektív kérdés. Vagyis hogy te milyen ceruzával szeretsz rajzolni, milyen ceruzát szoktál meg. Ebbe nem csak a ceruza minőségét, de akár a fogását is beleértjük.

Általánosságban elmondható, hogy érdemesebb ismertebb márkát választani, abban kevésbé valószínű, hogy csalódik az ember. Magyarországon ismert színes ceruza márkák például a Faber Castell, a Herlitz, a Koh-I-Nor vagy a Staedtler. (Ez persze nem jelenti azt, hogy más márkának nem lehet jó minőségű színes ceruza készlete, érdemes néha újakat is kipróbálni!

Jó rajzolást!

Koh-I-Noor színes ceruza készlet

Vélemény, hozzászólás?

Név *
Email *
Honlap