A tökéletes iskolatáska választás

Tökéletes iskolatáska választás

Az iskolakezdéssel sok új iskolaszert kell beszerezni a gyereknek. Ezek közül talán az egyik legfontosabb az iskolatáska. De milyen a tökéletes iskolatáska? Cikkünkben erre keressük a választ.

Kinek legyen tökéletes az iskolatáska?

Nem mindegy, hogy kinek is tökéletes az iskolatáska. Legyen tökéletes a gyermek számára, vagy elégítse ki a szülő kívánalmait? esetleg létezik olyan, ami mindkettőnek megfelel?

Természetesen fontos (ha nem a legfontosabb szempont), hogy a gyermeknek nyerje el a tetszését az iskolatáska. Így szívesen hordja majd, és ha szerencsénk van, akkor nem kell minden évben lecserélni a táskát, mert jó esetben még következő évben is tetszik majd neki.

Másrészt (de fontosságát nem csorbítva) lényeges, hogy a szülőnek is megfelelő legyen. Legyen kényelmes, és ami a legfontosabb, ne károsítsa a gyermek testtartását, gerincét. Létezik egyáltalán ilyen iskolatáska? A jó hírünk természetesen az, hogy igen. Mindjárt írunk erről is, először azonban nézd meg, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni iskolatáska választásnál.

Ezeket a szempontokat vedd figyelembe az iskolatáska választásnál

Amikor iskolatáska választásra kerül sor, soha ne dönts szülőként egyedül. Minden esetben legyen ott veled gyermeked is!

Iskolatáska választás
  • Válassz megfelelő méretet! Erre legjobb megoldás, ha van lehetőség felpróbálni a kiszemelt táskát. Erre azonban nem mindig van lehetőség, ha például iskolatáska webáruházból rendelsz, de a minőségi táskákat árusító online boltok ügyfélszolgálata általában segítőkész, így tudsz tanácsot kérni a méretet illetően.
  • Legyen kényelmes a gyermeknek! Fontos, hogy a háttámlája megfelelő kialakítású legyen. Megfelelően támassza meg a gerincet, elkerülve ezzel, hogy görnyedt testtartást vegyen fel a gyermek. Illetve fontos az is, hogy sehol se szúrja a hátát.
  • Kétpántos hátizsák a legjobb! Bár nagy divatja van manapság az egypántos táskáknak, viszont hosszú távon egyáltalán nem megfelelő. A nagy súly miatt ugyanis gyorsan kényelmetlenné válik, és ronthatja a gyermek testtartását is.
  • Több rekesze is legyen! Tárolási szempontból jó, ha nemcsak egyetlen rekesszel rendelkezik a táska.

Ergonomikus iskolatáska

Van olyan iskolatáska, ami minden kívánalomnak megfelel, mind a gyermek, mind a szülő számára tökéletes választás. Az ergonomikus iskolatáska (nem összekeverendő az ergonómiainak nevezett táskákkal) sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

  • A háttámla anyaga rendkívül jól szellőző, légáteresztő, megfelelő szivacs kitámasztással.
  • Pántjai több ponton állíthatók, ez biztosítja, hogy a gyermekünk gerincére megfelelően rásimuljon a táska.
  • Háttámlája állítható, a gyermek testmagasságához folyamatosan igazodik
  • Csatokkal ellátott: a mellkas és széles derékcsatok leveszik a teljes terhet a gyermek gerincéről.
  • Akár 3-4 tanévet is kibír, így ár-érték arányban rendkívül kedvező.

Ergobag iskolatáska minden elsősnek és alsósnak!

Az Ergobag ergonomikus iskolatáskák minden fent felsorolt pozitívummal rendelkeznek. Ráadásul olyan dizájnnal rendelkeznek, hogy minden gyermek megtalálja majd a magának megfelelőt. Így nemcsak “egészséges iskolatáskája” lesz, hanem még neki tetszőt is fog tudni választani.

A táskákat az ergonomikus-iskolataska.hu webáruházból te is kényelmesen meg tudod vásárolni, ráadásul bizonyos összeg felett a kiszállítás ingyenes.

Vélemény, hozzászólás?

Név *
Email *
Honlap