LEGO rendelés külföldről

LEGO rendelés külföldről

Ma már egyáltalán nem bonyolult, és sokak által használt lehetőség az online LEGO rendelés külföldről.

Természetesen erre nincs mindig szükség, hiszen nagyon jó LEGO webáruházak vannak Magyarországon is, de vannak olyan helyzetek, amikor érdemesebb lehet elgondolkozni azon, hogy külföldről szerezzük be a kis kockajátékokat.

Ebben a cikkben összeszedtük a külföldi LEGO rendelés előnyeit és hátrányait, hogy mire érdemes figyelni, és a cikk alján adunk arra is lehetőséget, hogy külföldi webáruházból akár közvetlenül rendelj LEGO-t.

LEGO rendelés külföldről előnyei

  • Sok esetben nagyobb a LEGO választék a külföldi webáruházakban.
  • Ha valakinek külföldi valutában (pl. EURO-ban) van a fizetése, akkor hasznosabb lehet a vásárlást is így intézni.
  • Bizonyos esetekben meggyőzőbb lehet egy nagy, nemzetközi hírú webáruházból (pl. Amazon) rendelni, mint egy ismeretlen hazai áruházból.

LEGO rendelés külföldről hátrányai

Ezzel szemben természetesen érdemes odafigyelni arra is, hogy milyen hátrányokkal járhat a külföldi rendelés a LEGO játékok esetében.

  • A szállítási határidő mindenképp hosszabb lesz, mintha itthon raktárról rendelnénk.
  • Maga a szállítási díj is valószínűleg drágább lesz, mint egy itthoni rendelésnél. Még az is előfordulhat, hogy csak a megrendelés leadásakor derül ki, hogy az adott webáruház nem szállít Magyarországra.
  • Az árak is megtévesztőek lehetnek. Elképzelhető, hogy a weboldalon látható árra még ÁFA-t és vámot kell fizetni.
  • Egészen biztosan könnyebb a reklamációs igényünket érvényesíteni, különösen, ha EU-n kívüli országból rendelünk. Ne feledd, a magyar törvények a fogyasztót védik, hiszen 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted a megrendelt LEGO-t, és a kereskedő köteles visszaadni a pénzedet. Ez például Amerikában törvényi szabályozás szinten ismeretlen.

LEGO rendelés az Amazontól

Ha mindenképpen külföldről akarsz LEGO-t rendelni, akkor csak megbízható, jó hírű webáruházat javaslok. A legjobb a világ legnagyobb webáruháza, az Amazon. Ráadásul nekik van EU-n belüli áruházuk is például az Egyesült Királyságban, így még az EU-s jogszabályok is védenek.

Az alábbi linkeken egyenesen az angol Amazon boltból tudsz LEGO-t rendelni. LEGO rendelés külföldről, az Amazon.co.uk-től

Ha van bármilyen tapasztalatod külföldi LEGO rendelés témájában, akkor oszd meg velünk itt a hozzászólásoknál!

Vélemény, hozzászólás?

Név *
Email *
Honlap